PÄIKESETOIDU E-RAAMAT

E-raamatuid on Päikesetoit valmis saanud:

1. Parimad Palad - hind koos Šokolaadiraamatuga 19,90 eur

2. Šokolaadiraamat - eraldi ostes 10 eur

3. Raohelised lehed ja umbrohud: videoraamat hind 9,90 eur

4. Päikesetoidu kerged Palad -  hind 14 eur 

5. Päikesetoidu Kuivatiraamat 1. osa 10 eur

6. Päikesetoidu Kuivatiraamat 2. osa 8 eur

 E-raamatu on PDF formaadis ja ei vaja e-lugerit

Telli e-raamatud 84silleke@gmail.com

e-raamatud PÄIKESETOIDU SUUR KUIVATIRAAMAT

Kuivatiraamat ei ole ainult toortoiduhuvilistele, siit leiab huvitavat ja kasulikku igaüks, kel soov midagi oma aiast või kodus olevates ülejääkidest säilitamiseks purki panna.
Kuigi olen oma Excalibur kuivatiga koos elanud juba 7 aastat, leidsin minagi seda raamatut kokku pannes üsna mitmeid AHHAA momente. Sinu kodus kuivatatud toidud saavad olema erinevad nendest, mida pakuvad poeriiulid. Sa ei pruugi saada nii valget, värvilist ja magusat tulemust. Kui see nii on, siis tea, et see ei ole sinu kehvade oskuste tõttu, vaid seetõttu, et ka kõige nn loodussõbralikuma pakkuja toode võib olla töödeldud erinevatel viisidel ja erinevate ainetega. Mil iganes väidetakse, et imeilusa värvi, struktuuri ja magususega toode on naturaalne – mõtle veelkord. Ma jätsin eeltöötluse peatükist välja tugevate kemikaalidega töötluse, kuid jätsin kuumtöötluse – blanšeerimise. Sa ise otsustad, kas soovid seda kasutada või mitte. Minu enda toortoidu kogemus ütleb, et mitte iga toit ei ole suures koguses toorelt söömiseks sobilik (näit. tärkliserikkad juured) ja sel juhul on olulisem, et sinu kuivatatud toit on valmistatud värskest, kvaliteetsest taimsest terviktoidust. See sisaldab jätkuvalt kiudainet, mis on toiduks meie keha kõige parematele bakteritele, mineraale, väärtuslikku energiat elamiseks. Sirvisin ja lugesin erinevaid toortoidu blogisid ja leidsin uusi huvitavaid retsepte, lisasin retseptide juurde ka blogide aadressid, nii saad ise edasi uurida ja katsetamiseks põnevaid retsepte leida.
 

2 osa sissejuhatus:

VÄIKE EESSÕNA 6
KUIVATATUD TOIDU ETTEVALMISTAMINE, SÄILITAMINE JA KASUTAMINE 6
KUI PALJU KUIVATADA 8
Viljade valimine 8
Lõikamine 9
Eeltöötlemine 9
SIDRUNIMAHLAGA töötlemine 10
MEEGA töötlemine 10
Blanšeerimine 11
Blanšeerimine vees 11
Aurus blanšeerimine 12
Erinevate puuviljade eeltöötlus 12
Erinevate aedviljade eeltöötlus 14
Kuivatamine 16
ÕHUNIISKUS EESTIS 18
KUI KAUA VÕTAB KUIVAMINE AEGA? 18
TESTIMINE 19
PAKKIMINE JA SÄILITAMINE 21
KUIVATATUD TOIDU REHÜDREERIMINE 24
TOORTOIDU KUIVATAMINE 26
PUUVILJADE KUIVATAMINE 28
PUUVILJADE KUIVATAMISE RUSIKAREEGLID 29
ERINEVATE PUUVILJADE KUIVATAMINE 32
Suurepäraselt kuivavad viljad 32
ÕUNAD 32
APRIKOOSID 33
BANAANID 34
KIRSID JA MURELID 34
TSITRUSTE KOOR 36
KOOKOS 36
VIIGIMARJAD 38
VIINAMARJAD 39
NEKTARIINID 40
VIRSIKUD 40
PIRNID 41
ANANASS 42
PLOOMID 43
HEADE KUIVAMISOMADUSTEGA VILJAD 43
SÕSTRAD 44
PAPAIA 44
RABARBER 45
MAASIKAD 45
RAHULDAVA KUIVAMISOMADUSTEGA VILJAD 46
MUSTIKAD 46
KIIVI 46
HURMAA 47
RASKE KUIVATADA 48
AVOKAADO 48
MELON 48
TSITRUSVILJAD 49
MARJAD 50
PUUVILJANAHAD 50
Ettevalmistamine 52
Puuviljanahkade kuivatamine 54
Puuviljanaha säilitamine 55
Kodune mangokomm: 57
Puuviljanahast lilled 61
PUUVILJADE KOKKUSOBIVUS NAHKADE VALMISTAMISEKS 61
Aedviljade kuivatamine 64
SIBULAD 69
Tšillipipar 70
Rohelised oad 71
Peedid 72
Porgandid 72
Mais 73
Seened 74
Pastinaak 76
Herned 77
Paprika 78
Kartulid 79
Kõrvits 80
Kaalikas 81
Tomatid 81
Spargel 82
Põldoad 83
Brokoli 84
Kapsas 85
Baklažaan 85
Nuikapsas 86
Kabatšokk 87
Kehvade kuivamisomadustega viljad 89
Lillkapsas 89
Seller 89
Kurk 90
Redis 90
Spinat 91
Lehtaedviljad 92
Aedviljanahad 92
Magus tomatinahk 92
Tomati-aedviljanahk 93
Aedviljakrõpsud 93
Aedviljahelbed ja jahud 94
Mee, kakaovõi, kookosrasva sulatamine 95
Kuivatatud puuviljad kaunistusteks 95
Lillede kuivatamine 97
Lillede kuivatamine tee jaoks 100
Lillede kuivatamine õhu käes 102
Potpourri 112
RETSEPTID 115
KUIVATATUD VIINAMARJAD 116
VÜRTSIKAD KÕRVITSAKÜPSISED 117
INGLISE IIRISEKÜPSISED 118
Banaani-maasika maius 118
KÕRVITSA POTPOURRI 119
Juustune lillkapsas 120
Spinatikrõpsud 121
Lehtkapsakrõpsud 122
Juustused lehtkapsakrõpsud 123
TOORLEIBADE VALMISTAMINE: 124
Linaseemne krõpsude tegemine samm-sammult 124
Seemneleivad 128
Kuivatatud mandlileivad (mandlipiima valmistamise jääkidest) 129
Porgandiwrapid 130
Porgandi-seemneleivad samm-sammult 131
TOORPITSA 135
KABATŠOKINUUDLI PITSA 136
BAKLAŽAANIPEEKON 139
KURGIKRÕPSUD 141
TOMATIMAITSEAINE 141
Šokolaadiküpsised 142
Veel šokolaadiküpsiseid 143
Õunakrõpsud 146
Banaanikrõpsud 146
TOMATIKRÕPSUD 147
PEKAANIPÄHKLIKOMMID 148
Maisikrõpsud 149

1 osa sisukord

 KUIDAS KUIVATI TÖÖTAB 5
ERINEVAID KUIVATEID: 8
MAHUÜHIKUTE MÕÕDUTABEL 10
SOOVITATAVAD KUIVATAMISE TEMPERATUURID 11
MAITSETAIMEDE JA VÜRTSIDE KUIVATAMINE 12
Kuivatamise erisused ürtidele: 13
ETTEVALMISTAMINE 14
KUIVATAMINE 15
SÄILITAMINE 17
MAITSETAIMED JA ÜRDID 17
Aniis (pimpinella anisum) 18
Basiilik (vürtsbasiilik - Ocimum basilicum) 20
Loorberileht (Laurus nobilois) 21
Kurgirohi (Borago officinalis) 22
Köömen (Carum) 22
Seller (Apium graveolens) 23
Harakputk (Anthriscus) 23
Murulauk (Allium schoenoprasum) 25
Varemerohi (ingl. k comfrey; lad.k symphytum officinale L.) 26
Koriander Coriandrum sativum 26
Vürtsköömen Cuminum cyminum 27
Till Anethum graveolens 29
Fenkol 30
Küüslauk Allium satvium 31
Ingver Zingiber officinale 32
Mädarõigas Armoracia rustiana 34
Harilik iisop Hyssopus Officinalis 36
Hiidiisop Agastache 37
Leeskputk Levisticum officinale 38
Majoraan Origanum majorana, ka Majorana hortensis 39
Piparmünt 40
Kirbumünt Mentha pulegium 42
Sinep 42
Sibul Allium cepa L. 44
Pune 44
Aedpetersell Petroselinum crispum 45
Rosmariin Rosmarinus Officinalis 49
Salvei Salvia officinalis 50
Hapu oblikas Rumex acetosa 51
Harilik Soolikarohi Tanacetum vulgare 52
Estragonpuju Artemisia dracunculus 53
Aed liivatee (tüümian) Thymus vulgaris 54
Lõhnav varjulill (lõhnav madar) Galium odoratum 56
TAIMETEED 56
ERINEVAID KUIVATUSVIISE 57
Kuivatiraamatu teises osas 59

e-raamat PÄIKESETOIDU KERGED PALAD

e-raamat on PDF formaadis ja 123 lk. Toortoidu retseptid on nagu pealkiri ütleb kerged ehk vähese rasvasusega st ei kasutata õli/ rasva; soolata (kuid ometi väga maitsvad), pähklivabad koogid ja magustoidud, küpsetatud vegan toidud üleminekuperioodiks. 

SISSEJUHATUS
ÜKSIKELEMENTIDE IDEE – KAASAEGNE RUMALUS
ISUD - RASV, ŠOKOLAAD, KONSENTREERITUD SUHKUR, PIIMATOOTED
ÜLEMINEK PUUVILJAROHKELE TOORTOIDULE
TOITUDE KOBINEERIMINE:
JÄRJESTIKUNE JA MONOTOITUMINE
HOMMIKUSED TOIDUD
PUUVILJAPIDU

Mis on roheline smuuti?
Miks ma peaks rohelist oma smuutile lisama?
Millist rohelist kasutada?
Kuidas teha rohelist smuutit?
ESIMESE SMUUTI RETSEPT
Minu roheline smuuti ei maitse hästi – mida ma teen valesti?
Minu roheline smuuti on imeliku konsistentsiga ja ei ole üldse isuäratav – mida ma teen valesti?
Mida ei peaks smuutile lisama?
80/10/10: Banaani Kirsi Ananassi Roheline Smuuti
80/10/10: Banaani Vaarika Ananassi Smuuti
Šokolaadi-banaani smuuti
80/10/10 Antioksüdantide rikas Õuna Selleri Porgandi Peedi mahl
80/10/10 Kõige Parem smuuti
80/10/10 KIRSI VANILJE SMUUTI
80/10/10 LIHTNE ROHELINE BANAANI SMUUTI
80/10/10 Roheline jõujook
80/10/10 Kaunis marjarohke smuuti
80/10/10 Punase viinamarja “vein”
80/10/10 Maasikalimonaad
80/10/10 Banaani-marjasupp/puder
7 võimalust suvel oma arbuusi nautida
80/10/10 Arbuusi Banaani Virsiku roheline smuuti
80/10/10: Hommikupäike (Ananassi Greibi Ingveri mahl)
KUIDAS NAUTIDA OMA ÕUNU EHK KUIDAS OLLA ÕNNELIK ÕUNATOIDUL
KUIDAS TEHA MADALA RASVASUSEGA MANDLIPIIMA

80/10/10 banaani jaanikauna puuvilja dipikaste
80/10/10 VÄRSKE MANGO APRIKOOSIMOOSIGA
80/10/10 MAGUS BANAANI-VIIGIMARJAPUDER
80/10/10 BANAANIPUDER – teistmoodi
SUPID, SALATID, KASTMED
Al Fredo KURGID
MAIS
80/10/10 LIHTNE KASTE
KODUNE SALSA
80/10/10 PUNASE PAPRIKA - MAASIKAKASTE
80/10/10 TÄPILINE NEKTARIINI SUPP
TRADITSIOONILINE HISPAANIA Gazpacho
80/10/10 MANGO GAZPACHO
80/10/10 NEKTARIINI GAZPACHO
80/10/10 GAZPACHO MAISIGA
80/10/10 EKSTAATILINE NEKTARIINISUPP
80/10/10 ITAALIA TOMATI JA MANGOSUPP
80/10/10 PÜGATUD FENKOLI SALAT VAARIKAKASTMEGA
KORIANDRI PIPARMÜNDI Chutney
80/10/10 SALSA FRESCA
PICO DE GALLO SALSA
GRANAATÕUNA KIIVI SALSA:
GRANAATÕUNA REDISE SALAT
80/10/10: SIDRUNIMAITSELINE ROHELINE HERNESUPP TILLIGA
80/10/10 MANGO KORIANDRI SALSA
80/10/10 BROKOLISALAT APELSINIKASTMEGA
MAASIKA SPINATI PEKAANIPÄHKLI SALAT
Rasvata KAPSASALAT Costa Rica stiilis
KREEMINE MEHHIKO MAISISUPP KORIANDRIGA
PUNANE DIPIKASTE PEETIDEST

PÕHITOITE
80/10/10 KURGIRULLID ROHELISE KASTMEGA
KABATŠOKIHUMMUS
80/10/10 RASVATA VEGAN HUMMUS
80/10/10 LILLKAPSA RIIS MEHHIKOPÄRASELT
80/10/10 Tomati Mango Zucch-etti
80/10/10 APELSINI TACOD
80/10/10 LILLKAPSA SALAT TILLIGA
80/10/10 TALVESALAT LILLKAPSAGA
80/10/10 KURGIPASTA PAPAIAKASTMEGA
80/10/10 Mamma Mia spagetid mango ja tomatikastmega
SELLERI AVOKAADO TÄIDIS
80/10/10 AEDVILJA SEGU ITAALIA PÄRASELT
ÕUNKAPSAS
MAGUSTOIDUD
Vaniljekaste värskete maasikatega
80/10/10 ŠOKOLAADI DATLI PUDING (kakaovaba)
80/10/10 KUUM ŠOKOLAAD (kakaovaba)
80/10/10 BANAANI JA VAARIKAJÄÄTIS
80/10/10 PAPAIA JA ANANASSISALAT
ÕUNAKOOK
80/10/10 HURMAA BANAANI SORBETT
AVOKAADO PUDING
80/10/10 BANAANITÄIDISEGA NEKTARIINID
80/10/10 ÕUNAPIRUKAS KAUSIS!
80/10/10 MANGO NANNA PUDING
80/10/10 PÕLDMARJA NEKTARIINI SUPP
80/10/10: BANAANI KREPID
80/10/10 ÕUNAKOOK
80/10/10 SUUREPÄRANE PUUVILJAKOOK
80/10/10 MANGOKOOK
80/10/10 MANGO-KIRSIKOOK
80/10/10 KOMMINE KOOK
80/10/10 KIIVIKOOK
80/10/10 VÄIKESED KORVIKESED
KOOGI JA PEOLAUA IDEID:
KÜPSETATUD MADALA RASVASUSEGA TERVIKTOIDUD
BANAANI MUSTIKA MUFFINID
GLUTEENIVABAD (JAHUTA) MUSTA OA BROWNIED
VEGAN PANNKOOGID
TÄISTERA BANAANILEIB
PRANTSUSE KOLLANE HERNESUPP
AASIA AEDVILJA STIR FRY
RASVATA INDIA TARKA CHANA DHAL
KÜPSETATUD BANAAN
KÜPSETATUD ÕUNAD
PUUVILJA AHJUROOG
MENÜÜD KERGES TOITUMISES JA KALORIVAJADUS
LASTELE
ROHELISED TALVEVARUD JA SÜGAVKÜLMUTAMINE
LISAD
TOIDUAINETE KOMBINEERIMINE - TABEL
PUUVILJADE pH TABEL
KÜPSED VILJAD

Lõppsõna
 

 

e-raamat PÄIKESETOIDU PARIMAD PALAD

Jälle uute retseptidega katsetades ja vaadates kuidas blogi üha paisub (nii et ei jõua neid retsepte enam lapata), ka paljudele küsijatele - raamat. Jäädes päikesetoidu radadel kõndima ei paku ma raamatu paberväljaannet. Paberipuu jääb metsa. E-kokaraamatul on põnevaid võimalusi kasutada rohkem kvaliteetset pildimaterjali ja mahukamat teksti. 

 

PÄIKESETOIDU PARIMAD PALAD JA UUSIMAD HÕRGUTISED: Kõik retseptid piltidega, paljud retseptid samm-sammult piltide ja valmistamisõpetusega, kahe tegutsemisaasta parimad toidud ja ka uued maitsvad supid, leivad, näksid, salatid. Soojad toidud ja smuutid, põnevaid katsetusi meie oma aia- ja metsamaterjaliga. Koduaia supertoidud. 

SISUKORD:
KASUTATAVAD ABIVAHENDID………………………7
JOOGID…………………………………………………..9
Päikesetee…………………………………………………9
Kabatšoki-umbrohu mahl…………………………………..10
Õunasmuuti…………………………………………….....11
Mustikasmuuti………………………………………..…..12
Tasakaalustav smuuti…………………………………..…13
Smuuti:Raketikütus…………………………………..…..13
Smuuti:Pidu sinu suus…………………………………… 14
Hommikuäratuse smuuti…………………………………. 14
Petersellismuuti…………………………………………. 14
Soolased smuutid – tumeroheline I variant……………….. 15
Tumeroheline II variant………………………………… 15
Mandli Chia Maca kokteil………………………………. 15
Rejuvelac………………………………………………..16
Limonaad……………………………………………….17
Tee……………………………………………………..18
Mandlipiim……………………………………………. 18
Päikesekokteil…………………………………………. 19
HOMMIKUSÖÖGID…………………………………..20
Hommikuhelbed tatrast…………………………………20
Kaeratoorpuder……………………………………….. 21
Soe hommikupuder…………………………………….. 22
Müsli…………………………………………………23
SALATID……………………………………………. 24
Marineeritud umbrohusalat……………………………. 24
Külluslik salat……………………………………….. 25
Võilille salat………………………………………….. 26
Hapukapsa salat……………………………………….27
Brokolini salat………………………………………..28
Munata munasalat……………………………………28
Tuunikala salat……………………………………….29
Seenesalat…………………………………………… 30
Kanasalat…………………………………………. 30
Kuumutamata rooskapsas…………………………… 31
Vikerkaarsalat……………………………………… 31
NÄKSID, EELROAD, VAHEPALAD……………… 32
Kale krõpsud……………………………………….. 32
Nori snäkk…………………………………………. 34
Sushi……………………………………………… 35
Marineeritud aedviljakrõpsud……………………….. 36
Kevadrullid nuikapsast…………………………….. 38
Dolmad……………………………………………39
MÄÄRDED………………………………………. 40
Ketšup……………………………………………..40
Guacamole………………………………………….40
LEIVAD…………………………………………..41
Linaseemne leib…………………………………….41
Sibulaleib…………………………………………. 42
Vikerkaareleib……………………………………. 42
Hommikuröst…………………………………….. 45
Rukkiidu leib……………………………………... 45
Gluteenivaba toorleib………………………………46
PIIMATOODETE ASEMEL…………………….. 47
Hapukoor……………………………………….. 47
Vaniljejäätis…………………………………….. 48
Parmesan……………………………………….. 49
Seemnejuust…………………………………….. 50
SUPID…………………………………………. 50
Suvesupp………………………………………….50
Lihtne supp……………………………………….51
Tai aedviljasupp………………………………… 51
Daikoni klimbisupp……………………………… 52
Blenderdatud salat……………………………… 53
Aasia nuudlisupp I variant……………………… 55
Aasia nuudlisupp II variant………………………56
Borš…………………………………………… 57
Wakame supp………………………………………58
Kanata nuudlisupp…………………………………58
Spinatisupp………………………………………..59
Seenesupp………………………………………….60
Kõrvitsasupp………………………………………60
PÕHIROAKS……………………………………..61
Nuudlid-spagetid aedviljast…………………………61
Tabouleh…………………………………………..62
Kartulita kartulipuder……………………………..63
Lillkapsa juustuvorm……………………………….63
Baklažaanipeekon………………………………….65
Pähklikotletid……………………………………..66
Ingveririis…………………………………………67
Calzone……………………………………………67
Kõrvitsaseemne pesto……………………………….71
Porgandi-pastinaagi pesto…………………………..71
Seened brokoliga……………………………………72
Tempura…………………………………………..72
Peediravioli………………………………………..73
MAGUSTOIDUD…………………………………74
Chia puding I variant………………………………74
Chia puding II variant……………………………..75
Toormoos………………………………………….75
Mustikamoos………………………………………76
Kuivatatud kookoskommid…………………………76
Tiramisu………………………………………….76
Jäätisepallid………………………………………78
Mustikajäätis…………………………………….79
Võilillejäätis………………………………………79
Datli-kanepijäätis…………………………………80
Laimikorvid………………………………………81
Võilillekommid…………………………………….83
Mango-kookosepuding…………………………….85
Rosina fudge………………………………………..85
KOOGID………………………………………….. 86
Kõrvitsakook………………………………………. 86
Mustikakreemkook…………………………………. 87
Porgandikook……………………………………… 88
Punasesõstratort……………………………………90
Õunatort………………………………………… 92
Fudgekook……………………………………… 93
Persimmonikook……………………………………95
Yin-Yan kook…………………………………… 97
Laimikook……………………………………… 98
Õunakook……………………………………… 100
Aprikoosi jogurtikook…………………………… 102
ENIM KASUTATAVAD TOIDUAINED ja
NENDE ALLIKAD……………………………….104

 


Päikesetoidu Šokolaadiraamat 

JA ŠOKOLAADIRAAMAT: piltidega samm-sammult tooršokolaadi valmistamine, ubade, nibside, kakaopasta, kakaovõi, kakao kasutamisvõimalused. Tempereerimine. Šokolaadikreem kookidele.Šokolaadiküpsised. samm-sammult piparmündi-kuuseokka trühvli valmimine. Kommid-koogid-tordid-jäätised-kokteilid-soojad joogid. Kõik tooršokolaadimaterjalidest, kuivatatud puuviljadest, marjadest, meest, pähklitest-seemnetest.

 Raamat tuleb PDF formaadis ja ühe raamatu hind 13 EUR.  

SISUKORD:
Ülevaade toorkakao toodetest……………………………....5
Tooršokolaadi valmistamine samm-sammult……………....…..9
Tooršokolaadi baasretseptid…………………………..……14
Cayenne šokolaad……………………………………..…..15
Goji šokolaad………………………………………….…16
Piparmündi ja apelsini šokolaad……………………..…….17
Karamellišokolaad………………………………….……18
ŠOKOLAADIJOOGID………………………………….19
Šokolaadi-apelsinikokteil…………………………………19
Soe šokolaadijook………………………………………..20
Šokolaadi-moka kokteil…………………………………..21
Lihtne šokolaadikokteil……………………………. …...22
KREEMID JA PUDINGID……………………………22
Šokolaadikreem…………………………………………22
Šokolaadipuding……………………………………..…23
KOMMID……………………………………………..24
Mandlinauding……………………………………..…..24
Mandlivõi fudge……………………………………..…25
Fudge…………………………………………………26
Tooršokolaadi kommid………………………………….27
Rännukomm…………………………………………..28
Superšokolaad…………………………………………29
Šokolaadi-pekaanipähklikrõps………………………….29
Šokolaaditrühvlid…………………………………..….29
Brasiilia pähkli täidis………………………………..…30
Piparmündi-kuuseokka täidis………………………..….31
Makadaamia pähkli täidis…………………………..…..32
KOOGID, MAGUSTOIDUD………………………….33
Šokolaaditort…………………………………………..33
Yin-Yan kook…………………………………………34
Tiramisu………………………………………………36
Fudge tort……………………………………………. 37
Šokolaadi marjasorbett…………………………………38
Banaani-šokolaadijäätis……………………………….39
MUUD HUVITAVAT ……………………………….40
Hansu ja Grete segu…………………………………..40
Soe banaani-šokolaadipuder……………………………41
KOKKUVÕTTEKS……………………………………41
Toorkakaost ja šokolaadist …………………………….41
Kakao parimad sõbrad…………………………………48
Tänapäeva šokolaaditööstus……………………………49
Kasutatud toiduainete hankekohad……………………..51
 

Videoraamat+ konspekt "Rohelised lehed ja umbrohud kui superfood"

Kasutagem siis loodusega taas kokku saamiseks ära meie tehnilised vahendid. Ma pakun välja uue e-raamatu, pigem siis videoraamatu. Seda on küsitud ja nüüd ma olengi kokku pannud: loengukonspekti "Rohelise lehed ja umbrohud kui superfood" ja tänase päeva seisuga siis 3 videoklippi aias ja aia taga olevad söödavad metsikud umbrohud-lehed-võrsed, kultuurseid taimi ka.

E-variandiga käivad kaasa iga kuu 1-2 videoklippi selle aja söödavate taimedega. Raamatu võiks kokku panna tervikuna novembris:), sest siis saab roheline-värske aeg enam-vähem otsa. Aga kuna oleks hea just teada praegusel hetkel, millised näevad välja noored umbrohud - siis esimene kompaktne osa võiks olla kohe nüüd. Teatud taimed kasvavad ja muudavad kuju ning värvi päris palju. Ma panen kokku klipid ka mürgistest taimedest - neid on vähe aga parem kui on üle korratud.
Ülesehitus siis konspekt+klipid. Konspekt 14 lk, jääb Word formaati - pilte siin ei ole: pilte näeb blogist varsemalt ka. Aga kuidas täpsemalt üles leida, see võiks videos olla hea vaadata. Konspektis: õivee valmistamine, militaarsest kirjandusest (eks sõdureid tuleb tundmatute olukordade vastu ette valmistada) väga hea ülevaade, kuidas tundmatute taimedega ümber käia, et mürgitust ei saaks, puude energeetika:doonor ja vampiirpuud, puudega ravi; roheline, kui toidugrupp - biokeemiline sisu, meie oma aia superfoodi nõgese ja ameerika superfoodi maca koostise ja raviomaduste võrdlus, kasulikku kirjandust, milliseid umbrohtusid kasutada toiduks rohkem, milliseid vähem
Hind tuleb 9,90 eur.

Lisaklipid tulevad siis tellijatele maili peale - ei oska täpseid kuupäevi välja pakkuda, oleneb ilmast ja kuidas materjali koguneb. Tundub, et 2x kuus võib küll tulla; sügise poole võibolla 1x.