TOORTOIDU VALMISTAMINE: suhkruvaba, piimavaba, gluteenivaba, munavaba, vegan

 Kursus "koogid-tordid ja magusad-soolased kreemid puhtast elusast materjalist"

 

 

Rafineeritud teravilja, piimatoodete, suhkru ületarbimine on viinud üsna tõsiste talumatuste, allergiate ja haigusteni. Arvamus, et magustoiduta elu pole elamisväärt on paljud pannud eelistama haigust koos ravimiga. 

Maitsvad, seedimisele kerged toorkoogid-tordid elusas kuumutamata olekus. Kuumutamata looduslikud maiustused sisaldavad kõiki vajalikke ensüüme, on parimad lapsele, on vajalikud suhkru normaalseks ainevahetuseks. Tänapäeva kuumutatud ülitöödeldud pikaaegse säilivusega koogid (jm ülitöödeldud magus) poelettidel on keemiliste värvide, lisaainetega, keeruliste tootmisprotsesside tulemusena üheks põhjuseks hüppelisele diabeedi kasvule laste hulgas. Õpime uuesti vähese töötlemisega tegema kauneid ja maitsvaid kooke ja torte puuviljadest, pähklitest-seemnetest, meest- õietolmust, kuivatatud mustikatest, pohladest, maasikatest, pihlakatest, viirpuumarjadest jms. Vaatame kuidas väheste lisanditega saab sama valmistusviisiga mitmeid erinevaid fanatstilise maitse ja välimusega torte.

Toorkooke on erinevaid – on neid, mis valmivad 20 minutiga ja neid, mille valmistamiseks kulub tunde. On pähklitest ja pähklivabu, on meest ja meevabu, on igale maitsele ja igat värvi. Kreemid sobivad ka eraldi magustoitudeks.

Sobivad nii tee- ja pidulauale, kingituseks ja igal ajal

Et magus liigselt domineerima ei jääks, valmistame ka soolaseid kreeme: piimavaba hapukoort, juustukreemi, sinepitäidist soolastele korvikestele

Vaatame täpselt järele, kuidas kasutada irish mossi ehk karrageeni.

 

 

Kursus:

o    ... annab võimaluse taasavastada kehakaalu mittetõstvad, toitvad ja tervisliku magustoidud

o    ... selgitab ja näitab KUIDAS valmistatakse maitsvaid kooke ilma teravilja, piima, suhkru ja munata; samuti ka MIKS neid peaks eelistama ja sööma

o    …räägib enda valmistatud maiustuste energeetilisest väärtusest

o    …valmistame mitmeid erinevaid kooke ja koogipõhjasid ning kreeme: teeme kooke, mida magustatakse meega ja kooke, mida magustatakse ainult puuviljaga. Valmistame porgandi-ananassikooki (uus retsept!), piimavaba värvilist jäätisetorti (ka uus retsept!), avokaadoga tooršokolaaditorti (veel üks uus retsept!!). Kõik veel blogis avaldamata uued retseptid, tule maitsmaJ

 

Ühele inimesele hind etteregistreerimisel 26 EUR.   

Kursust viib läbi Sille – Sille on toitumisnõustaja, Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsiooni liige. Vegetaarlane 8 aastat. On valmistanud puhtast toorainest komme ja maiustusi 10 aastat. Toortoitlane teist aastat. www.paikesetoit.ee

Kursused toimuvad 22. jaanuar laupäeval  kella 11-15 Tallinnas, Karu tänaval (grupp on täis)

                          29. jaanuar laupäeval kella 11-15 Tallinnas

Grupi suurus 12 inimest.

Registreerimine ja info Sille 51 87588 84silleke at gmail dot com